donderdag 16 februari 2017

Doe jij ook mee?

Dit gaan wij maken een foto album,


Fotoalbum zelf bedacht was zo trots op. Dat ik dat aan jullie wilde laten zien.
Morgen maak ik de rest af en laat ik dat in deel twee zien. Wat een leuke bezigheid is dit. 
Krijg er geen genoeg van. Wens jullie allemaal veel kijk plezier.En natuurlijk mag je jij je Fotoalbum zelf bepalen hoe jij hem maakt.


Fijne dag vandaag


Alweer Donderdag de dagen vliegen om. Wij wonen in het Noorden van het land. Daar hebben ze bijna een weekje vakantie. Doen jullie nog wat aan carnaval?
Er even tussen uit wat anders dan anders.

Vandaag niet zo mooi als gister maar we mogen niet klagen het is niet koud. Ook hoefde ik niet te krabben vanmorgen.
Dacht vanmorgen toen toen ik mijn Zoontje had weggebracht alles aan kant was ga ik straks even bloggen en vanmiddag weer wat in huis bezig.

Mijn dagen gaan erg snel voorbij ook al ben ik maar een alleenstaande huis Moeder. Hopelijk in de vakantie nog wat leuke foto's kan maken, want fotografie is mijn hobby en passie net als koken, Creatief bezig zijn en wandelen in de natuur is ook mijn ding.

Voor nu weer even genoeg gekletst heb aardig wat inspiratie en ik merk toch dat mijn blog toch wel wordt bekeken wat ik heel leuk vind. Hopelijk ook op een reactie terug dat zou erg leuk zijn.
Alle foto's en plaatjes maak ik ook zelf dus kopie is er niet bij. Ik hou wel van origineel. Eerst was de verleiding altijd wel groot Maar daar door krijg je weinig Reactie's voor terug.

Nu eerst nog even een bakkie koffie En ga ik even bezig met mijn nieuwe workshop die ik nog had beloofd.


                                                             

Roti met kip

Wil jij dat ook eens maken Surinaamse Rot hier heb ik een makkelijk recept. Mocht je vragen hebben vragen hebben vragen staat vrij. Hier komt die dan dit heb je allemaal nodig.



Ingrediƫnten:

500 gr kip
400 gr vastkokende aardappels
500 gr kouse band of (Boontjes)
2 a 3 eetl Masala kruiden
750 ml kippenbouillon
Roti vellen (1 per persoon)
1 madame jeanette peper
1 ui
2 teentjes knoflook
Eieren (1 per persoon)
1 eetl Wokolie
Peper en Zout

Keuken gerei:

Braadpan
Lepel
Mes

Bereiding:

Kip marineren met Masala kruiden in een kom dan even afdekken met huishoudfolie.
Versnipper een ui en knoflook tenen als je dat niet in huis hebt kan het ook met knoflookkruiden. Ik gebruik altijd een braadpan om de Roti te maken vind ik het makkelijkste. Nu doe je het vuur aan en laat de pan goed heet worden. Daarna de olie of vloeibare boter laat je even staan. Dan doe je de ui en knoflook erbij. Als dat naar je zin klaar is haal je het er uit. En leg je het even op een bordje.
Vervolgens doe je de kip in de braadpan ik heb altijd drumsticks even goed aanbraden hoeft niet helemaal gaar te zijn dat komt later pas.

Dan doe je de Aardappels schillen maak ze in blokjes, en de boontjes maak ik ook schoon vergeet niet de kontjes er af te halen daarna doe ik de boontjes door midden  ik kook ze altijd nog 20 minuten en samen met de Boontjes .Tot ze bijna gaar zijn.

Nu doe je de uien en de knoflook weer bij de kip En dan ook samen met de Aardappelen en Boontjes in de braadpan. Mocht je niet van te heet eten houden kan je de peper ook weg laten.
Bak nu alles goed en en doe de kippen bouillon erbij niet helemaal onderwater, doe ook de Masala kruiden erin proef ondertussen tot dat je het zelf goed vind.

Daarna alles goed door elkaar scheppen. En laat je het zo 30 minuten staan.
Kook ondertussen de eieren 10 minuten Laat ze dan af even schrikken met koud water en pel de eieren.


                                    

 Mijn dochter en ik zijn er gek op. Mijn zoontje was toen uit logeren dan eten wij meestal aparte dingen. Uiteraard laat ik hem wel alles proeven.

Nu zijn we er bijna Je pak de Roti vellen en leg ze op een bord en je doet ze in de magnetron. Zelf even op letten hoe lang ik doe dan 50 sec bij 700 wat. Ook kan je even in de koekenpan doen Mocht je geen magnetron hebben.


Nu kan je de Roti opdienen met het gerecht wat je hebt gemaakt. Het is een echte aanrader dat kan ik je zeker wel vertellen.

Nog 1 tip van mij:

Hoe eet ik nu die Roti denk je dan. Niet met je bestek. Maar met je handen. Je scheurt een stuk van de roti vel af. met je hand, en schep je het eten tussen de roti vel die je in je hand hebt. Dan weet je niet wat je proeft echt je vingers om erbij af te likken zo lekker is dit recept.


 Mocht je het gaan maken heel veel succes en smakelijk eten.