woensdag 15 februari 2017

Leuk voor Moederdag.

Even wat anders tussendoor. Echt simpel om te maken. Natuurlijk mag je zelf versieren hoe je het hebben wilt. Ook leuk om samen met de kinderen te knutselen. Maar wat je allemaal niet kan doen met een appelmoespotje te leuk om er wat leuks mee te maken. En neer te zetten. Hier leg ik uit wat ik er mee doe. Veel kijk plezier.

Appeltaart recept om te smullen

 Fotowoorden Uitdaging dat wordt meer smullen


Als ik aan  een appel denk, dan denk  ik gelijk aan een appeltaart vooral de zelf gemaakte.  Hier schrijf ik dan ook mijn appeltaart recept op :)

Ingrediƫnten

Voor het recept Appeltaart

Voor de taart:

300 g Bakkers zelfrijzend bakmeel (Koopmans) 150 g basterdsuiker (witte) mespuntje zout 1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
200 g boter of margarine (koude, harde) 1 ei (losgeklopt) 1000 g appels (Goudreinetten) 100 g Dr. Oetker Garneeramandelen 75 g suiker

Springvorm 24 cm

Zeef

Bereiding

 1  Het appeltaartdeeg:

Verwarm de oven voor. Vet de vorm in. Zeef het bakmeel, de basterdsuiker en het zout in een kom. Voeg de boter, vanillesuiker of citroenrasp en 2/3 van het ei toe. Snijd de boter in kleine stukjes. Kneed dit met een koele hand tot een samenhangend deeg. Bekleed de springvorm met 3/4 van het deeg. Zet de vorm en het resterende deeg op een koele plaats te rusten.
Elektrische oven: 180°C
Heteluchtoven: 160°C
Baktijd: ongeveer 75 Min.

2  De appelvulling:

Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in dunne schijfjes of in kleine blokjes. Meng de gemalen amandelen en suiker door de appels en vul er de springvorm mee. Maak van het overgebleven deeg dunne rolletjes, druk ze een beetje plat en leg ze kruislings over het appelmengsel.

3 Appeltaart bakken:

Bestrijk het deeg met het resterende ei. Plaats de vorm op het rooster op de onderste richel in de oven. Bak de appeltaart gaar en goudbruin. Laat de appeltaart minstens 1 uur in de vorm afkoelen tot deze stevig aanvoelt. Verwijder daarna de vorm.
En niet te vergeten wat ik soms wel vergeet slagroom erop doen. Dat wordt smullen.
Foto's doormij zelf gemaakt. 

Heerlijk weer was het vandaag

Voor nu weer mooi geweest ik ga hier een gezellige blog van maken. Wat ik graag allemaal doe. Koken,Fotografie, Creatief, Bloemschikken. Ook geef ik hier een workshop weg maar dat blijft nog een verassing.  Oja kaarten maken vind ik ook erg leuk om te doen. En wat was het weer even genieten vandaag met het zonnetje erbij. Voor nu vind ik het weer even mooi geweest. Ik ga er weer van tussen. De tijd vliegt voorbij helaas. Ik zeg voor nu welterusten en morgen gezond weer op.



Pannenkoeken bakken is toch een feestje

 Altijd een feestje

 

Altijd een feestje


Wat heb ik nodig?

1 pak Koopmans Eierpannenkoeken Compleet
7 dl  water 
Boter of olie
Keukengerei 
Beslagkom
Maatbeker
Garde
Hoe maak ik Pannenkoeken?

Bereidingstijd max: ca. 30 minuten. Doe de mix in een beslagkom en voeg het water toe.
Klop het geheel met een garde tot een glad beslag.
Verhit een klontje boter of een scheutje olie in een koekenpan.
Giet wat beslag in de pan, laat het uitlopen over de bodem en bak de pannenkoeken aan beide zijden goudbruin.
Serveer de pannenkoeken met stroop, suiker of jam.

Handige tips


Houd de gebakken pannenkoeken warm tussen twee borden, die op een pan met kokend water staan.
 Of plaats de pannenkoeken op een bord in de oven (circa 50°C).
Je kunt de pannenkoeken ook in de magnetron opwarmen.
 Lekker voor door het pannenkoekenbeslag: vanillesuiker, sinaasappelrasp, rozijnen, geraspte kaas, blokjes ham of paprika blokjes.
Geraspte appel met suiker en kaneel, vruchten compote, bolletjes ijs, kip met kerriesaus, rul gebakken gehakt met prei en paprika. 
Wat ook nog lekker is Appeltjes, Rozijnen en met kaneel dat door elkaar husselen en smullen maar. 

Recept Lasagne Bolgnese

Recept van de week


Zaterdag was ik bij de Albert Heijn in Leeuwarden. Toen kwam ik dit pakket tegen ik dacht dit gaan we eten hier onder leg ik uit hoe je dit maakt. Een grote troost het recept staat ook nog eens op het etiket. Bedankt Albert Heijn voor dit goddelijk recept. 


Ingrediƫnten:
5 tomaten,
1  Ui,
 1 Prei, 
Wortel,  
1 Rode paprika, 
Tijm, 
2 teentjes knoflook,
 Rozemarijn. 
Lasagne bladen:
 Durum TARWE griesmeel. Basis voor lasagnesaus: gedroogde groente (tomaat, ui,knoflook), zout, balsamicoazijn, water, specerijen (MOSTERD, peper, paprika), olijfolie, erwtenvezel, kruiden, paprika.



Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de ovenschaal in. 
2. Maak de groente schoon. Pel en snipper de ui en knoflook en snij de tomaten, prei , wortel en paprika in stukjes. Ris de blaadjes van de takjes kruiden en hak ze fijn. 
 breng al roerend aan de kook en laat de saus op lage temperatuur 5 minuten sudderen.
6. Verdeel 1/4 van de saus over de bodem van de ovenschaal en leg er 3 lasagnebladeren op. Herhaal dit 2 keer en eindig met een laagje saus. 7. Bestrooi de bovenste laag met de geraspte kaas. Plaats de schaal in het midden van de oven en bak de lasagne in 30 minuten gaar en goudbruin. 

Verhit de (olijf)olie in een ruime hapjes- of braadpan. Bak hierin het gehakt en rul  op hoog temperatuur . 4. Voeg de ui, knoflook, prei, paprika, wortel en kruiden toe en roerbak 5 minuten op hoge temperatuur
4. Voeg de ui, knoflook, prei, paprika, wortel en kruiden toe en roerbak 5 minuten op hoge temperatuur. 
5. Voeg de tomaten, lasagnesaus en 300 ml halfvolle melk toe, breng al roerend aan de kook en laat de saus op lage temperatuur 5 minuten sudderen
 Breng al roerend aan de kook en laat de saus op lage temperatuur 5 minuten sudderen.
6. Verdeel 1/4 van de saus over de bodem van de ovenschaal en leg er 3 lasagnebladeren op. herhaal dit 2 keer en eindig met een laagje saus.

Bestrooi de bovenste laag met de geraspte kaas. Plaats de schaal in het midden van de oven en bak de lasagne in 30 minuten gaar en goudbruin.  Ik heb alles zo gedaan wat er op het pak stond en het is een echte aanrader en helemaal niet moeilijk :) Bon appetit
Foto's zelf gemaakt. Alleen dit keer met mijn mobiel. 

Tip: Mocht je Mozzarella lekker vinden, 
Vervang dan de geraspte kaas  door daar plakken mozzarella op te leggen.