woensdag 15 februari 2017

Recept Lasagne Bolgnese

Recept van de week


Zaterdag was ik bij de Albert Heijn in Leeuwarden. Toen kwam ik dit pakket tegen ik dacht dit gaan we eten hier onder leg ik uit hoe je dit maakt. Een grote troost het recept staat ook nog eens op het etiket. Bedankt Albert Heijn voor dit goddelijk recept. 


Ingrediƫnten:
5 tomaten,
1  Ui,
 1 Prei, 
Wortel,  
1 Rode paprika, 
Tijm, 
2 teentjes knoflook,
 Rozemarijn. 
Lasagne bladen:
 Durum TARWE griesmeel. Basis voor lasagnesaus: gedroogde groente (tomaat, ui,knoflook), zout, balsamicoazijn, water, specerijen (MOSTERD, peper, paprika), olijfolie, erwtenvezel, kruiden, paprika.



Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de ovenschaal in. 
2. Maak de groente schoon. Pel en snipper de ui en knoflook en snij de tomaten, prei , wortel en paprika in stukjes. Ris de blaadjes van de takjes kruiden en hak ze fijn. 
 breng al roerend aan de kook en laat de saus op lage temperatuur 5 minuten sudderen.
6. Verdeel 1/4 van de saus over de bodem van de ovenschaal en leg er 3 lasagnebladeren op. Herhaal dit 2 keer en eindig met een laagje saus. 7. Bestrooi de bovenste laag met de geraspte kaas. Plaats de schaal in het midden van de oven en bak de lasagne in 30 minuten gaar en goudbruin. 

Verhit de (olijf)olie in een ruime hapjes- of braadpan. Bak hierin het gehakt en rul  op hoog temperatuur . 4. Voeg de ui, knoflook, prei, paprika, wortel en kruiden toe en roerbak 5 minuten op hoge temperatuur
4. Voeg de ui, knoflook, prei, paprika, wortel en kruiden toe en roerbak 5 minuten op hoge temperatuur. 
5. Voeg de tomaten, lasagnesaus en 300 ml halfvolle melk toe, breng al roerend aan de kook en laat de saus op lage temperatuur 5 minuten sudderen
 Breng al roerend aan de kook en laat de saus op lage temperatuur 5 minuten sudderen.
6. Verdeel 1/4 van de saus over de bodem van de ovenschaal en leg er 3 lasagnebladeren op. herhaal dit 2 keer en eindig met een laagje saus.

Bestrooi de bovenste laag met de geraspte kaas. Plaats de schaal in het midden van de oven en bak de lasagne in 30 minuten gaar en goudbruin.  Ik heb alles zo gedaan wat er op het pak stond en het is een echte aanrader en helemaal niet moeilijk :) Bon appetit
Foto's zelf gemaakt. Alleen dit keer met mijn mobiel. 

Tip: Mocht je Mozzarella lekker vinden, 
Vervang dan de geraspte kaas  door daar plakken mozzarella op te leggen.


 

Geen opmerkingen: